Φοίβος και Αθηνά και οι κοτσάνες του "Αθήνα 2004"
Εμένα η δασκάλα μου, αλλιώς μού τάχε μάθει!

Πέρασα σήμερα μια μικρή βόλτα από το site του "Αθήνα 2004" - το επίσημο site της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων. Και τι είδα; Αλλά νά, δείτε και μόνοι σας:



ΦΟΙΒΟΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ

Οι δύο Μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004


Ο Φοίβος και η Αθηνά είναι δυο σημερινά παιδιά, δυο αδέλφια. Όπως όμως η έμπνευσή τους ήρθε από μια αρχαία Ελληνική κούκλα, έτσι και τα ονόματά τους συνδέονται με την αρχαία Ελλάδα.

Athina Olympics MascotPhivos Olympics Mascot


Γιατί το αγόρι έχει το όνομα του μυθικού θεού του Ολύμπου Απόλλωνα – Φοίβου, Θεού του φωτός και της μουσικής. Και το κορίτσι το όνομα της Αθηνάς, αδελφής του Φοίβου και Θεά της Σοφίας, προστάτιδας της πόλης των Αθηνών.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο ο Φοίβος και η Αθηνά συμβολίζουν με την παρουσία τους τον άρρηκτο δεσμό που έχει η Ελληνική ιστορία με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Ταυτόχρονα, ο Φοίβος και η Αθηνά φέρουν μαζί τους όλες τις αξίες που πρεσβεύει το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Δυο παιδιά που μέσα από την χαρά του παιχνιδιού – τη χαρά του αγώνα – θα μας δείξουν την πραγματική αξία της συμμετοχής και όχι της νίκης.
Δυο αδέλφια, σύμβολα της μεγάλης Ολυμπιακής Ιδέας: της αδελφοσύνης όλων των ανθρώπων του κόσμου.
Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, πρεσβευτές όχι μόνο της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας, αλλά κυρίως της ισότητας.
Και κυρίως, δυο ανθρώπινα πλάσματα που αναδεικνύουν το Aνθρώπινο Mέτρο και μας θυμίζουν ότι το κέντρο, η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι και θα παραμείνει για πάντα ο ίδιος ο Aνθρωπος.



 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!