Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες
Οποιοι αφελείς πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει ο περίφημος χωρισμός…

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει, ο εξουσιομανής Χρήστος Παρασκευαΐδης. Και αφού τόσα χρόνια πρόβλεψε να βάλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους ανθρώπους του εκεί που πρέπει, σήμερα του είναι όλα ευνοϊκά. Και ξανασηκώνει κεφάλι!

Απόσπασμα από τη συνέντευξη της υπουργού "παιδείας" στη σημερινή Ελευθεροτυπία:

« Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ένας δημόσιος οργανισμός… »

Κάτι δηλαδή σαν τη ΔΕΗ. Και αφού έχει υπαλλήλους που πληρώνονται από το δημόσιο χρήμα, δεν υπάρχει αμφιβολία, στα μάτια του κρατικού μηχανισμού, πρόκειται για κοινωφελή οργανισμό. Ναι αλλά τότε πως γίνεται και της επιτρέπεται η "αυτοκάθαρση"; Και μάλιστα με κριτή τον ίδιο τον πρωτοκατηγορούμενο; Σε παρόμοιες καταστάσεις, τον υπεύθυνο τον κλείνανε μέσα. Θυμάστε τον Τόμπρα;

Κατακαημένοι προοδευτικοί της πλάκας, τρέχετε τώρα να μπείτε στο συρμό. Να γίνετε υμνητές της τελευταίας μόδας "χωρισμός του κράτους απ'την εκκλησία". Τόσα χρόνια δεν είχατε ποτέ εκδηλωθεί. Εκεί σε θέλω ψευτοπαλληκαρά, όταν είσαι μοναχός, όχι τώρα που τρέχουν όλοι πάνω απ'το λαβωμένο θεριό! Αύριο που ο Παρασκευαΐδης πάλι θα λύνει και θα δένει, εσείς πάλι θ'αλλάξετε τροπάρι! Αλλά τη δουλειά σας κάνετε, να παραμυθιάζετε και τον κοσμάκη κι αυτό να σας κρατάει στην επιφάνεια. Γιατί το ξέρετε καλά, ο "λαός" ό,τι θέλεις έχει, εκτός από μνήμη. Και μπορείς να του πουλήσεις ό,τι νάναι!

Αλλά και σεις αφελείς που τους ακούτε, ανόητοι που τους υποστηρίζετε, ανεύθυνοι που και πάλι στις επόμενες εκλογές, θα τους ξαναδώσετε όλων αυτών των βρωμιάρηδων τη δυνατότητα να παίζουν με τη ζωή σας. Πότε επιτέλους θα καταλάβετε δυο απλούστατα πραγματάκια;

Αυτή τη φράση της υπουργού "παιδείας", να μην την ξεχνάτε από δω και μπρος: « Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ένας δημόσιος οργανισμός… ». Μην σας παραμυθιάζουν λοιπόν με δικηγορίστικες φιοριτούρες. Αν θέλετε στ'αλήθεια να φύγει αυτή η ρετσινιά από το πρόσωπο της Ελλάδας, ξέρετε ποιος είναι ο δρόμος. (αν και 'γω είμαι σίγουρος πια ότι καθόλου δεν σας ενδιαφέρει το θέμα. Και είναι ένας απ'τους λόγους που είμαι εδώ που είμαι).


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!