Είμαι μεγαλέμπορος όπλων
Είναι κι αυτή μια δουλειά, όπως όλες!

Για πολλά χρόνια κατάφερα να κρατήσω ψηλά την αγορά μου. Εβαζα τις κυβερνήσεις να πείσουν τους λαούς τους ότι κινδυνεύουν από το γείτονά τους. Να φτιάχνουν στρατούς, ν'αγοράζουν όπλα για να... αμυνθούν. Δούλεψε καλά η κομπίνα μου και σε αρκετά μέρη, δουλεύει ακόμα. Αλλά σε πολλά άλλα, τελευταία την βλέπω κάπως πεσμένη. Είναι κι αυτές οι συμμαχίες όπως η Ευρώπη, που μού χαλάν την πιάτσα.

Αν οι δουλειές δεν πάνε καλά, είναι γιατί πια δεν γίνονται μεγάλοι πόλεμοι. Σκέφτομαι γιαυτό, να εκσυγχρονίσω λίγο το μαγαζί μου. Με νέες μεθόδους στις πωλήσεις και κυρίως, νέους στόχους!

Θ'ανοίξω νέες αγορές, μικρές και πολλές, φτιάχνοντας μικρούς, τοπικούς πολέμους. Λέω να εφαρμόσω την ίδια λογική με του Super Market. Να πουλάς λίγο, με μεγάλο κέρδος είναι ρίσκο. Χάνεις μια πώληση, χάνεις πολλά. Πρέπει λοιπόν να πουλάς με λίγο κέρδος, άρα φτηνότερα, αλλά σε μεγάλες ποσότητες. Σε τεράστιες ποσότητες. Φτηνό και προσιτό προϊόν. Για τον καθένα!

Μικροί, τοπικοί πόλεμοι! Με τι θα τους υποστηρίξω, αφού δεν είναι πια μόδα ο φόβος του γείτονα; Μα φυσικά, με το μίσος του άλλου, πού έχει άλλες ιδέες και κυρίως άλλη θρησκεία. Η θρησκεία. Ανεξήγητο φαινόμενο στο μυαλό των περισσότερων, ιδανικό για φανατισμό μέχρις θανάτου. Να πως θα φτιάξω την αγορά μου!

Ναι αλλά υπάρχουν και μερικές γωνιές, οι πιο διαβασμένοι αυτοί, που έχουν περάσει στο άθεο και τέτοια. Πώς θα τούς πείσω αυτούς να πάρουν τα όπλα μου;
Ιδέα! Απειλή για τη ζωή τους. Μόνιμη απειλή, κάθε στιγμή και παντού. Οχι από εξωτερικό εχθρό, γείτονα και τέτοια. Αυτά δεν πουλάνε πια σ'αυτούς... Απειλούνται από τρομοκράτες! Αυτή είναι η νέα απειλή. Ο νέος Μπαμπούλας. Και γιαυτό, πρέπει να εξοπλιστούν. Ακόμα καλύτερα, να φτιάξουν, να εξοπλίσουν και να συντηρούν, σώματα ασφαλείας. Κρατικά και ιδιωτικά.

Αρκεί να τούς δημιουργήσω μια μαζική υστερία, θα το βοηθήσω και λιγάκι με έργα, και τους έχω στο χέρι! Η απόλυτη και ατέλειωτη αγορά! Και μπορώ να τούς πουλήσω όχι μόνο όπλα, αλλά και ό,τι γκατζεταρία μπορεί να φανταστείς. Από GPS και συσκευές υπέρυθρων, μέχρι ανάλυτες DNA και paint ball! Κι αν κάποιοι παλιά δυσανασχετούσαν για τα έξοδα που έκαναν οι κυβερνήσεις τους για πολεμικούς εξοπλισμούς, κανείς δεν θα δυσανασχετήσει να πληρώσει, αν πρόκειται για εξοπλισμούς εσωτερικής ασφάλειας, για το καλό του πολίτη. Κι αν κάποιος πάει να το κάνει, οι υπόλοιποι, σίγουρα θα τον πάρουν με τα γιαούρτια!

Αυτή είναι ιδέα! Μάγκα μου, την έκανα πάλι! Η τέλεια αγορά! Να ζήσουν τα κορόϊδα!

Αντε τώρα, στη δουλειά!...

- 09.63.12... ...Μητσάρα, έλα γεια, έχω μια δουλίτσα για σένα. Ξέρεις μωρέ, τίποτε γκαζάκια, τίποτε ύποπτα πακέτα, τέτοια...


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!