Ό,τι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται.
Το ηθικό και το νόμιμο

Θεωρητικά, ό,τι δεν απαγορεύεται (από τους συμφεροντονόμους αυτών που έχουν στα χέρια τους την εξουσία), επιτρέπεται.

Με βάση αυτή την λογική (που νομίζω ότι όλοι αποδέχεστε…), αυτοί που έχουν κατακλέψει το δημόσιο χρήμα, αυτοί που έχουν "βγάλει" τα λεφτά τους στις Ελβετίες, εκτός από τους αναγνωρισμένους ηλίθιους που το έκαναν άκομψα, οι υπόλοιποι, έχουν δράσει μέσα στα όρια του νόμιμου. Κύριοι λοιπόν.

Άρα, δεν καταλαβαίνω προς τι το μένος εναντίον τους. Δεν έκαναν κάτι παράνομο, έκαναν απλώς κάτι ανήθικο.

Με την ίδια λογική, πιάνω τώρα τους διάφορους συμπολίτες που, κεράστηκαν ό,τι κεράστηκαν από τον κρατικό κορβανά, αλλά πάντα μέσα στα όρια της νομιμότητας. Απόκτησαν δικαίωμα, ας όψεται ο πολιτικάντης, να πάρουν το τάδε επίδομα. Δικαιωματικά το δέχτηκαν. Δεν το απέρριψαν. Δεν το αρνήθηκαν.

Μπόρεσαν να μπουν από την πίσω πόρτα στο πανεπιστήμιο, ας όψεται ο πολιτικάντης. Δικαιωματικά το δέχτηκαν. Δεν το απέρριψαν. Δεν το αρνήθηκαν.

Πήραν αναπηρική για ένα μικρό βαβά στον ποπό, ας όψεται ο πολιτικάντης. Δικαιωματικά το δέχτηκαν. Δεν το απέρριψαν. Δεν το αρνήθηκαν.

Βγήκαν στη σύνταξη σε ηλικία που άλλοι αρχίζουν την καριέρα τους, ας όψεται ο πολιτικάντης. Δικαιωματικά το δέχτηκαν. Δεν το απέρριψαν. Δεν το αρνήθηκαν.

Και τώρα τρέχουν να διαμαρτυρηθούν. Για τί άραγε; Τρέχουν στις πλατείες. Φωνάζουν στα φόρα του ιντερνέτ. Στήνουν συζητήσεις με όμοιούς τους διεκδικητές στο facebook…
Δεν ξέρω, αλλά το να με διδάσκουν ηθική αυτοί που χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, λεηλάτησαν, νόμιμα, δε λέω, τη ζωή του ανθρωπάκου που θα πεθάνει στα 100 του σκάβοντας, με κάνει… όχι Τούρκο, δεν θα σάς κάνω τη χάρη, αυτοί μάς έχουν ξεπεράσει προ πολλού!
Για μια ακόμη φορά, αναρωτιέμαι: πότε επιτέλους θα αγανακτήσουμε με τους Έλληνες;

Υ.Γ. Όλες τις τιμές και το σεβασμό μου στην κοπέλα που ζει εδώ και μερικά χρόνια την αδικία της αρρώστιας και που παρ'όλα αυτά, δέχεται, διεκδικεί μάλιστα, τη συμμετοχή της, τηρουμένων των αναλογιών, στο φαγοπότι του Πάγκακου! Σε αντίθεση με εκείνους που "δικαιωματικά" παρασιτίζονται!


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!