Να ποιός πληρώνει τη νύφη
Τελικά φαίνεται ότι η πιο πετυχημένη μπίζνα στην Ελλάδα είναι η εκκλησία!

Διαβάζω σήμερα στην εφημερίδα: ο κρατικός προϋπολογισμός χάνει κάθε χρόνο 173 εκατομμύρια Ευρώ, προς την κατεύθυνση των παπάδων. Κάτι για μισθούς, κάτι για συντάξεις και εφάπαξ, κάτι λειτουργικά έξοδα (καίνε πολύ βλέπεις οι Μερσεντέ), 173.000.000 €! Κι αποπάνω δεν πληρώνουν και φόρους!

Αγνωστο πόσα βγάζουν από την εκμετάλλευση της μεγαλύτερης περιουσίας που υπάρχει στην Ελλάδα! Αγνωστο πόσα, από τα παγκάρια και τα δισκάκια! Δεν ξέρω αν έχουν και καμιά ναυτιλιακή εταιρεία, τύπου Agios Nikolaos Lines. Ξενοδοχεία όμως, έχουν σίγουρα.

Το πιο ωραίο είναι που πολλοί απ'αυτούς που πάνε στα σχολεία να κάνουν τον νόμιμο προσηλυτισμό τους, θεωρούνται, λέει, εκπαιδευτικοί. Κι έτσι παίρνουν και το μισθό του εκπαιδευτικού, από πάνω. Τώρα, αν βρουν κανένα ωραίο λούκι και τους στείλουν και, ας πούμε στο Παρίσι, για ένα απόγευμα την εβδομάδα μπλα μπλα στα παιδάκια, «είστε αμαρτωλοί, η μάνα σου είναι Γαλλίδα, απαράδεκτον!» και τέτοια, παίρνουν και το επιμίσθιο! Και μετά σου λέει ο άλλος ότι η «εκπαιδευτική προσπάθεια της πατρίδας μας κοστίζει ακριβά». Ας την σταματήσει λοιπόν, την προσπάθεια η "πατρίδα μας". Αμαν και πότε!

Αλλά δεν πειράζει, μπορεί εμείς τώρα να πληρώνουμε τη νύφη, αλλά ως γνωστόν, στο τέλος… ξυρίζουν το γαμπρό! Got it?


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!