Μια λύση μόνο! Γύρνα τους την πλάτη!
Αν δεν το κάνεις, μην παραπονιέσαι!

Δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούω ή διαβάζω γκρίνια, για τα χάλια της τηλεόρασης, για το απίθανα χαμηλό επίπεδο των εκπομπών της, για τις βλακείες που γράφουν οι εφημερίδες,, για την αγραμματοσύνη αυτών που συνθέτουν τα κατεβατά στα περιοδικά!

Σκέψου: πας στη λαϊκή και ψωνίζεις πορτοκάλια. Σού βγαίνουν παγωμένα, για πέταμα. Ποια είναι η (αυτόματη, ενστικτώδης) αντίδρασή σου; Δεν ξαναψωνίζεις απ'αυτόν, πας στον δίπλα. Τί θα συμβεί; Η θα το σκεφτεί που χάνει πελατεία και θα συμμορφωθεί ή, αν δεν είναι επαγγελματίας, θα κατεβάσει τα ρολά και θα πάει σπίτι του, αφήνοντας το χώρο στον άλλο που σε σέβεται και σού πουλάει σωστό προϊόν!

Γιατί νομίζεις ότι δεν μπορεί να ισχύει ακριβώς το ίδιο και για την τηλεόραση, την εφημερίδα, τα περιοδικά, τα βιβλία; Προϊόντα είναι κι αυτά. Πρώτα απ'όλα είναι προϊόντα και μετά ό,τιδήποτε άλλο. Κάποιοι έστησαν μια μπίζνα για να βγάλουν φράγκα. Ετυχε να είναι εφημερίδα ή κανάλι της τιβής. Αλλά είναι πρώτα απ'όλα μια μπίζνα. Της οποίας είσαι ο πελάτης και εσένα περιμένει για να πουλήσει.

Αμα σού πουλάει σαβούρες κι εσύ τις αγοράζεις, γιατί φαντάζεσαι ότι θα ξοδέψει παραπάνω (ίσον λιγότερο κέρδος) για να σού δώσει κάτι καλύτερο; Αμα σού πουλάει σαβούρες κι εσύ τις αγοράζεις...

Αν όμως τού πεις "δεν μ'αρέσει το προϊόν σου, δεν το παίρνω", θα έχει ακριβώς την ίδια τύχη με το μανάβη. Κι εσύ θα βρεθείς με καλύτερο προϊόν στα χέρια.

XXX

Δεν σ'αρέσει η τάδε εφημερίδα, μην την αγοράζεις. Σ'εκνευρίζει το δείνα κανάλι; Μην το ανοίγεις! Πάτα το το ρημάδι το OFF!

Οταν όμως μού κάθεσαι καρφωμένος στο γυαλί - "θέλω να δω μέχρι πού θα το φτάσουνε οι άτιμοι" - μη μού ξανάρθεις με παράπονα πληζ! Είσαι ο δέκτης τους και το κοινό στο οποίο απευθύνονται! Και πληρώνεις κι από πάνω!


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!