Απερίσκεπτοι, Επιπόλαιοι, Έλληνες
Καβάλα παν' στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε,
καβάλα και ψηφίζουνε και βγάνουν ό,τι νάναι!

Κυκλοφορεί τελευταία στο ελληνόφωνο facebook αυτή η φωτό. Δείχνει ένα χαρτί κολλημένο σε κάποιο τζάμι.

Κατηγορούμε κάποιον γοια κάτι χωρίς να έχουμε καμμιά απόδειξη. Αυτό λέγεται συκοφαντική δυσφήμιση.

Το χαρτί, ανώνυμα λέει ότι, κάποιος που κατονομάζει και που έχει σουβλατζήδικο στην τάδε γειτονιά, απείλησε ότι θα ρίξει φόλες στις γάτες της πλατείας…

Κατόπιν μάς πληροφορεί ( οφείλουμε να το πιστέψουμε; ) ότι δυο μέρες μετά, πέθαναν έξι γάτες εκεί. Δεν ξέρω αν το άκουσε από κάποιον τρίτο ή αν το είδε ο ίδιος ο καταγγέλων. Πάντως, την εποχή του ζμάρτφον, δεν νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να υπάρξουν και κάποιες φωτές για του λόγου το αληθές…

Στη συνέχεια μάς πληροφορεί ότι ( ο ίδιος κατηγορούμενος ), έχει ρίξει ξανά φόλες. Πάντα ανώνυμα, πάντα χωρίς απόδειξη.

Όμως, για να μην πάρει ακριβώς θέση, απλώς ρίχνει το θολό του κατηγορητήριο και μάς καλεί να βγάλουμε εμείς τα συμπεράσματά μας…

Λοιπόν, να σάς πω τα συμπεράσματά μου:

 1. Δεν έχω πουθενά την παραμικρή απόδειξη ότι όσα γράφει αυτό το χαρτί αληθεύουν. Προσοχή, δεν λέω ότι δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφει! Απλά, δεν μπορώ να ξέρω. Όμως, γίνεται και να είναι όλα παραμύθι.
 2. Έξι πεθαμένες γάτες σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, θα είχε γίνει μεγάλος θόρυβος. Εδώ, μια θειά κλείνεται στο ασανσέρ και το γράφουν όλα τα σάιτ. Ακούσατε τίποτε σχετικό;
 3. Παρ’ όλα αυτά, δεν λέει ξεκάθαρα ότι αυτός φταίει. Λέει κάτι σαν “αφού κλάπηκε το ρολόι, άρα ο Αλβανός το έκανε”. Εσείς, λαϊκοί δικαστές, να βγάλετε το συμπέρασμά σας.
 4. Δεν έχουμε την παραμικρή ένδειξη, άσε πια την απόδειξη, ότι η φωτογραφία προέρχεται από σημείο της περιοχής. Η φωτό που ανέβηκε στο facebook δεν έχει δυστυχώς καθόλου στοιχεία σχετικά με τη λήψη. Πράγμα που μου δίνει το δικαίωμα να υποθέσω ότι μπορεί και να σβήστηκαν επίτηδες, για να μην υπάρξουν ίχνη.
 5. Αν αυτό το χαρτί είχε αναρτηθεί σε κάποια βιτρίνα της περιοχής, ο ύποπτος θα το είχε αντιληφθεί σε 10 λεπτά και σίγουρα θα είχε προχωρήσει σε μηνύσεις. Διότι πρόκειται για κατάφωρη περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης.
  Μάλλον όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο. Πράγμα που με αφήνει να φανταστώ πως μάλλον το χαρτί στήθηκε κάπου μακριά από τα βλέμματα, ίσως και μόνο για να γίνει η φωτό που είδαμε.
 6. Πρόκειται για κατάφωρη περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης, αυτό που έγινε μέσα από το facebook. Και θα μού έκανε μεγάλη εντύπωση αν αυτός που κατονομάζεται σαν ένοχος, δεν ξεκινούσε τις μηνύσεις προς όλους όσους το κοινοποίησαν εδώ μέσα.
 7. Υπάρχει μάρτυρας αλλά δεν θέλει να αναμιχθεί.
  Λέει κάποιος ανώνυμος ότι κάποιος που δεν θα τον δούμε, γιατί δεν θέλει να εμφανιστεί, είδε το έγκλημα.
  Και 'μεις θα πάμε στο δικαστή να τού πούμε ότι κάποιος που δεν ξέρουμε ποιός είναι, μάς είπε ότι έχουμε μάρτυρα, αλλά δεν θέλει να εμφανιστεί! Έτσι θα κάνουμε, ε;

Το όλο θέμα δεν θα μού είχε κινήσει καν την περιέργεια αν δεν περνούσε μπροστά μου, κρεμασμένο στους τοίχους δυο παιδιών που εκτιμώ. Και μού έκανε εντύπωση το πως, έτσι αβασάνιστα το κοινοποίησαν.

Κοιτώντας λοιπόν από περιέργεια, έπεσα από τα σύννεφα. Το facebook αναφέρει τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, 230 shares! Που σημαίνει ότι το θέμα έχει πάρει διαστάσεις!

Ακούστε, δεν θέλω να σάς κάνω το δάσκαλο, αλλά νομίζω ότι εδώ τα έχετε σκατώσει για τα καλά, όλοι εσείς που το κοινοποιήσατε. Για τους λόγους που σάς ανέπτυξα παραπάνω, είστε όλοι υπόλογοι, και αν ο τύπος θελήσει να σάς κυνηγήσει, δεν θα χρειάζεται να συνεχίσει τα σουβλάκια, θα τον ζήσετε καλά όλοι σας με τις αποζημειώσεις που θα πετύχει!
Εγώ πάντως στη θέση σας - δεν είμαι στη θέση σας - θα έκανα delete και δεν το είδαμε, δεν το ξέρουμε.
Ο τύπος μπορεί και να είναι φονιάς γατιών, αυτό που κάνετε όμως είναι κραυγαλέα συκοφαντική δυσφήμιση!

Το άλλο που μού έκανε τρομερή εντύπωση είναι τα σχόλια που ψάρεψα απ’εδώ κι’ από ‘κει.

Να μερικά (από κάτω, σε παρένθεση, η αντίδρασή μου στο σχόλιο):

- Ντροπή και Αίσχος!!! Κοινοποιήστε το Ολοι!!!!!

(τόση σιγουριά που μάς καλεί να μπούμε όλοι στον κοινό αγώνα κατά του φονιά)

- Παρακαλώ κοινοποιήστε το για να μην ξαναπατήσει κανένας στο κολομάγαζο του

(Το είδε το μαγαζί; Το ξέρει; Φαντάζομαι για να το αποκαλεί έτσι, κάτι θα ξέρει. Να μην ξαναπατήσει κανείς λοιπόν, να το κλείσει, να μάθει! Τώρα, αν έχει συνέταιρο ο οποίος μπορεί να είναι άγιος άνθρωπος, αν ο ίδιος κάνοντας αυτή τη βρωμοδουλειά, -ναι, ξέρω, οι σουβλατζήδες είναι όλοι πάμπλουτοι-, αν ο ίδιος λοιπόν έχει παιδιά να θρέψει, αν έχει υπαλλήλους που ζουν με δυο δεκάρες μεροκάματο, αυτά είναι λεπτομέρειες. Αρκεί που θα τού έχουμε κλείσει το κωλομάγαζο, του αλήτη!)

- Οχι μόνο κοινοποιήσεις οι γείτονες ....σπάστε του τα παΐδια

Και προσθέτει ο άλλος:

- Αργός και βασανιστικός ψόφος

(δεν ζω στην Ελλάδα, το ξέρετε οι πιο πολλοί. Ζω σε μια χώρα που συχνά-πυκνά σάς ακούω να την εκθειάζετε. Κάποιοι μάλιστα την ονειρεύεστε κι’ όλας. Ε, λοιπόν, αν κάποιος εδώ κάνει κάτι τέτοιο, πει ή ακόμη χειρότερα γράψει κάτι που νομικά είναι κανονικότατη παρακίνηση σε έγκλημα, τρώει κάμποσα χρονάκια!)

- Έτσι είναι το κεφάλαιο

(αυτός είναι και συνειδητοποιημένος! Ο σουβλατζής, κεφάλαιο!)

"Σε ποιά περιοχή είναι αυτό το τέρας;" ρωτάει κάποιος

(Γιατί; Να τού στείλεις τη Χρυσή Αυγή; )

Και το αποκορύφωμα. Το πιο τρελλό, το πιο δυνατό!:

-Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα… Πρέπει να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας!!!

(Η αστυνομία για να κάνει κάτι σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει πρώτα να γίνει μήνυση από κάποιον. Και τότε θα κινηθεί. Άσχετα από το αποτέλεσμα, αλλά θα κινηθεί. Έκανε κάποιος κάτι τέτοιο; Όχι; Τότε, πού πάμε;
“Να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας!” Αν δεν κάνω λάθος, αυτό ακριβώς έκανε η Χρυσή Αυγή! Πήρε το νόμο στα χέρια της. Αυτεπάγγελτα. Με το ‘έτσι το θέλω’. Κάμποσες φορές μάλιστα! Αλλά τότε διαρρήγνυαμε τα ιμάτιά μας! “Γιατί το κράτος δεν κάνει τίποτα;” φωνάζαμε…
Είμαι ο πρώτος που δεν χωνεύω αστυνομίες, κράτος και τέτοια. Αλλά συγνώμη, αυτή δεν είναι αντίδραση. Να το ρημάξουμε λοιπόν! Όπως τον καταλαβαίνει ο καθένας το νόμο και όποιος θέλει τον επιβάλλει, έτσι με τον τσαμπουκά του! Πάμε! Φύγαμε!)

Αυτό που μού μένει απ’όλη αυτή την ιστορία είναι ότι για μια φορά ακόμη διαπιστώνω το πόσο επιπόλαια σκέφτονται και πόσο παρορμητικά αντιδρούν πάρα πολλοί Έλληνες. Όταν βλέπεις τόση σιγουριά και τέτοιο κύμα ξεσηκωμού για κάτι τόσο αμφίβολο, λες ότι μάλλον πολύ στραβά αρμενίζουμε.

Το χειρότερο είναι ότι όλοι αυτοί ψηφίζουν. Και μετά βρίζουν αυτούς πού έβγαλαν.

Και μετά μού λες γιατί είμαι 38 χρόνια Κοινωνικός Εξόριστος…

Υ.Γ. Η εν λόγω φωτό, φυσικά μασκαρισμένη...


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!