Μήπως φτάνει πια το άρμεγμα;
Σιγά μην κάνει ο (δεν σηκώνω) Έλληνας τέτοια πράγματα!

Μπορεί ο κ. Βενιζέλος, τη στιγμή που η παρέα του, στενή και ευρύτερη, είναι στο σκαμνί για μίζες υποβρυχίων και άλλα τέτοια πατριωτικά, να μάς κάνει μάθημα τονίζοντας ότι "αποτελεί στοιχειώδες πατριωτικό φρόνημα η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και η στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος", θα μού επιτρέψει να έχω αρκετά διαφορετική άποψη.

Φόρος, εισφορά δηλαδή, είναι αυτό που βάζουμε όλοι στο κοινό ταμείο για να εξυπηρετήσουμε τις κοινές μας ανάγκες.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση, οι κυβερνήσεις γενικότερα, μάς ζητούν λεφτά για να καλύψουν τα κενά της δικής τους εσφαλμένης πολιτικής, της δικής τους ανικανότητας να συγκρατήσουν σε κάποιο λογικό πλαίσιο τα δημοσιοοικονομικά, την διαχείριση των οποίων τους εμπιστευτήκαμε για λίγο καιρό, από τη στιγμή που μάς ζητούν λεφτά για να πληρώσουν τόκους και ξανά τόκους των δανείων που εκείνοι πήραν με τη μεγαλύτερη ευκολία, για να κάνουν την πελατειακή τους πολιτική, και που είναι ανίκανοι φυσικά να ξεπληρώσουν σε λογικό χρονικό διάστημα, τότε πια δεν μιλάμε για φόρους, αλλά για χαράτσι. Και παύει αυτόματα να υφίσταται η έννοια του πατριωτικού καθήκοντος.

Ίσως και να περηφανεύεται κάποτε ο όποιος υπουργός πως, κάποιοι του πρόγονοι αντιστάθηκαν στον Τούρκο κατακτητή και αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι που τούς ζητούσε. Και να που σήμερα, έρχεται εκείνος στη θέση του Τούρκου κατακτητή, και να που είναι ο ίδιος που ζητά από το λαό, ένα νέο χαράτσι.

Ε, λοιπόν κε υπουργέ, τωρινέ και κάθε επόμενε, τέτοιους δήθεν φόρους, που έτσι κι αλλιώς καταλήγουν στο λεπτό στις αβυσσαλέες μαύρες τρύπες τις καταπληκτικής ασχετοσύνη σας, ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να σάς πληρώσει. Κάνοντας έτσι, όχι το στοιχειώδες, αλλά το ύψιστο πατριωτικό του καθήκον!

Εμπρός λοιπόν συμπολίτες μου, αρνηθήτε να πληρώσετε φόρους για τις ζημιές που άλλοι έκαναν!

Και για να σάς προλάβω, σας ξέρω τι πανικός σάς πιάνει όταν σας πούνε για τέτοια καμώματα, ορίστε η ιδέα μου, εντελώς νόμιμη και απλούστατη να εφαρμοστεί: δεν καταναλώνω.

Αφού με τον πιο άδικο φόρο που υπάρχει, το Φ.Π.Α., το 23% και της ανάσας μας πάει στις μαύρες τρύπες τους, απλά, περιορίζω την κατανάλωσή μου στο όσο μπορώ ελάχιστο. Δικαίωμά μου είναι!

Θα το κάνετε; Ή πάλι σαν τα καλά αρνάκια θα κάνετε ουρές στις εφορίες για να τους τα σκάσετε;


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!