Τί είναι αυτή η εμμονή;
...σε μεθόδους που εδώ και χρόνια, αποδείχτηκαν περίτρανα αποτυχημένες;

Δεν έχουμε εκατοντάδες χρόνια μπροστά μας, για να ελπίζουμε σε μια καλύτερη ζωή, σ'ένα μακρινό και αόριστο μέλλον. Εχει Game Over και όπως σέβεται τον εαυτό του, εμφανίζεται πάντα εκεί που δεν το περιμένεις.

Πολεμάμε. Για το ένα, για το άλλο, για το τρίτο... Για να λείψει η πείνα απ'τον κόσμο, για να σταματήσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, για να σωθούν οι φάλαινες του Ειρηνικού, για να πάρουν μια πενιχρή αύξηση οι συνταξιούχοι, για να φύγουν οι βάσεις, για να μην υπάρχουν άστεγοι, για να μην απειληθεί η μονιμότητα των δημοσίων, για να μην έρθουν οι Τούρκοι και μάς φάνε, για να μην βάζουν σκόνη γάλα στα παγωτά, για να έχουν τρύπες οι δεκάρες...

Και με τί πολεμάμε για όλα αυτά; Με τσιχλόφουσκες! Με αέρα κοπανιστό! Απεργίες, υπογραφές, διαδηλώσεις, συζητήσεις στα σαλόνια, σύλλογοι χωρίς σύνορα, γράμματα στις εφημερίδες και, για τους πιο μοντέρνους από μας, blogs!

Και τους κάναμε τα μούτρα κρέας!

Πότε είδατε κάτι να αλλάζει; Πότε είδατε κάτι απ'αυτές τις κατακαημένες κινήσεις, να φέρνουν το παραμικρό αποτέλεσμα; Πότε φανταστήκατε ότι, ό,τι ξεροκόμματο μασουλάμε, είναι κατακτήσεις μας κι όχι παραχωρήσεις τους; Πείτε το μου, να το δω κι εγώ!

Πότε επιτέλους θα καταφέρουμε να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι η σχέση μας με την εξουσία, αλλά η ίδια η εξουσία;

Στα είπα όλα!

Υ.Γ. Αν έχετε κέφι να μπείτε σ'αυτή την κουβέντα, θέλω σοβαρά επιχειρήματα, ε; Οχι παιδιάστικες σαχλαμάρες! Κι ακόμα, δεν έχω την πρόθεση να τσακωθώ με κανέναν. Αλλά αν θα έρθετε για κουβέντα, θέλω κι εσείς να μην μού κάνετε τον θυμωμένο και θιγμένο, με το πρώτο στρίμωγμα! Ετσι δεν πάμε πουθενά! Είπαμε να κάνουμε σοβαρή και κυρίως εποικοδομητική κουβέντα. Κι αυτό απαιτεί ανοχή στα κοντραρίσματα και κυρίως, ανοιχτή σκέψη!


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!