Σε πλήρη σύγχυση!
Πότε επιτέλους, δάσκαλοι, θα μάθετε στους μαθητές σας και μερικά χρήσιμα πράγματα;

Με αφορμή μια μικροπεριπέτεια της Καπετάνισσας, πέρασα από ένα ελληνικό site που δημοσιεύει φωτογραφίες των μελών του. Ο λόγος εκεί, για το copyright των φωτογράφων, που υποτίθεται ότι παραβίασε κατάφωρα η Καπετάνισσα.

Το μάτι μου έπεσε σε μια φράση, στο κάτω της σελίδας: "...οι φωτογραφίες... διέπονται από τους νόμους της Ελληνικής κυβέρνησης περί ..."
Ναι, καλά διαβάσατε! Τους νόμους της Ελληνικής κυβέρνησης! Οι άνθρωποι, που παρεμπιπτόντως είναι και πολύ ευαίσθητοι στην κατά γράμμα τήρηση του νόμου, έχουν πλήρη σύγχυση!

Ας ξαναπάρουμε την αγωγή του πολίτη της πρώτης γυμνασίου:

πουθενά στον κόσμο, τους νόμους δεν τούς βγάζει μια κυβέρνηση. Τους νόμους μπορεί ίσως να τούς προτείνει η κυβέρνηση, ενίοτε και η αντιπολίτευση, αλλά τους ψηφίζει το Κοινοβούλιο της χώρας. Και από τη στιγμή που θα ψηφιστούν και επικυρωθούν, λέγονται νόμοι του κράτους. Νόμοι της κυβέρνησης, δεν υπάρχουν πουθενά!

Για να είμαι ειλικρινής, εδώ δεν λέω απόλυτα την αλήθεια. Οταν εγώ πήγαινα στην πρώτη γυμνασίου, το βιβλίο της Αγωγής του Πολίτη, που το είχε γράψει κάποιος Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου, έλεγε ότι όντως, τους νόμους τους βγάζει η κυβέρνηση. Αλλά τότε η κυβέρνηση έκανε υπερωρίες, γιατί η βουλή είχε πάει διακοπές! Εκτός κι αν μ'αυτό τον τρόπο, τα παιδιά του site θέλουν να πουν κάτι άλλο σχετικά με τη σημερινή κυβέρνηση, πράγμα που δεν το νομίζω...

Δεν μού λέτε, αγαπητοί δάσκαλοι, αφού μάθατε στα παιδιά πόσα g αναπτύσσει το ηλεκτρόνιο όταν σβουράει γύρω από το κολοκυθοτρόνιο, αφού το έμαθαν ότι ο ξάδελφος του Μεγάλου Απαυτού, πήγε στη Μαγουλινίτσα στις 28 Αυγούστου του 1493, στις 4:38 το απόγευμα, αφού αποστήθισαν τους 6.496 στίχους του έπους του Αγίου Παρατέτοιου και ξέρουν με ακρίβεια την απόσταση που ενώνει τη Λάρισα με το Γκτανσκ, μέσω εθνικής αλλά και μέσω επαρχιακών, μήπως, έτσι κατά σύμπτωση, σάς φαίνεται να μοιάζει λιγουλάκι υπερεπείγον, να τούς μάθετε και δυο χρήσιμα πραγματάκια, όπως το πώς λειτουργεί ένα κράτος; Μπορεί αυτό, μέρες που είναι, να κάνει καλό σε όλους μας...

Πι Ες: όχι, δεν θα τούς βάλω link, δεν θα τούς κάνω και διαφήμιση από πάνω! Με τέτοια μυαλά που έχουν, τούς αξίζει η αφάνεια!


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!