Για όποιον αισθάνεται θιγμένος
Κάποτε πρέπει να μάθουμε να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη. Ανθρωποι που θέλουν να λένε ότι είναι υπεύθυνοι πολίτες και να μπορούν να ψηφίζουν και να κανονίζουν με την ψήφο τους τη ζωή μου, πρέπει να μπορούν να σηκώνουν και την ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους.

Στο blog αυτό συχνά αναφέρομαι σε πρόσωπα, με το όνομά τους και τα γεγονότα, όπως ακριβώς συμβήκαν. Δεν υπάρχει ποτέ κάτι που δεν είναι αλήθεια! Δεν υπάρχει ποτέ κάτι που άκουσα, μού είπαν ή φημολογείται. Είναι μόνο γεγονότα που είδα, άκουσα, διάβασα ή έζησα προσωπικά. Για το λόγο αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος για την αυθεντικότητά τους.

Δεν δέχομαι σαν υπεύθυνη συμπεριφορά ενός πολίτη, το να μιλάς συγκαλυμμένα, να μην αναφέρεις ονόματα, αλλά και να κυκλοφορείς ανώνυμα φήμες. Αυτό μόνο σε μια αναξιοπρεπή κοινωνία θα ταίριαζε. Μια κοινωνία κουτσομπόληδων, κολάκων και καταδοτών. Και η ρομαντικά αισιόδοξη φύση μου, με κάνει να πιστεύω ότι ζω σε μια κοινωνία που κυριαρχούν οι ευθείς, έντιμοι και υπεύθυνοι άνθρωποι.

Εχω πλήρη συνείδηση της εμβέλειας των γραπτών και των λόγων μου. Λέω αυτό που η συνείδησή μου μού επιβάλλει να πω. Αλλά επειδή ξέρω ότι η αλήθεια δεν αρέσει πάντα, προσέχω να κινούμαι μέσα στα όρια του νομικά επιτρεπτού. Αν κάποιος νομίζει ότι θίγεται διότι επαναλαμβάνω ό,τι, ούτως ή άλλως, έχει ο ίδιος ήδη πει, γράψει ή με οποιονδήποτε τρόπο εκφράσει, είναι δικό του πρόβλημα. Ας πρόσεχε νωρίτερα. Κι ας μου κάνει μήνυση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα!

Αυτά, για νάμαστε ξεκάθαροι!


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!