Σύννεφο*
Αιδώς κωλόπαιδα, αιδώς

Κάτι με τράβηξε στο blog του κι έριξα μια ματιά. Ενα ελληνόπουλο στο Λονδίνο. Στο προφίλ του λέει Astrophysicist. Ουάου, λέω. Να και κάποιος κοστό, που λέμε κι εδώ! Το ψάχνω λίγο.

Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνεις ότι είναι ένα από τα δεκάδες φοιτητάκια που χτίζουν τη ζωή τους στο προάστιο αυτό της Αθήνας. Μακάρι το παιδί να προκόψει.

Εκείνο που με ενόχλησε στο blog του είναι ότι γράφει σε greeklish. Και είναι ομολογουμένως, απίθανα κουραστικό. Tού αφήνω λοιπόν δυο λόγια σχετικά:

Εχει περάσει τόσος καιρός που σταματήσαμε αυτή την τόσο κουραστική συνήθεια των greeklish.
Θέλω να σε ρωτήσω:
Τι σε εμποδίζει να γράφεις ελληνικά;

Μού απαντάει:

tipota to ousiodes aplos:


1) variemai


2) den yparxei logos
.................
variemai na ta egatastiso ennoousa

Καλά, κάτσε ρε αγόρι μου, ή κορίτσι μου, δεν ξέρω και τι είσαι, γιατί έχεις blog, γιατί γράφεις; Για να σε διαβάζουμε. Αντιλαμβάνεσαι υποθέτω, ότι αν θες να σε διαβάζουμε, πρέπει κι εσύ να δείχνεις ένα τόσο δα σεβασμό, στους ανθρώπους που θα μπουν στον κόπο σου.

Εστω ότι δεν σου πέρασε απ'το νου ότι αυτά τα ορνιθοσκαλίσματα, δεν διαβάζονται. Τώρα που κάποιος στο επισημαίνει, θα μπορούσες να πεις, σόρυ, δεν το σκέφτηκα, ή ξέρω 'γώ, μια μαλακία του τύπου, το κομπιούτερ μου δεν έχει ελληνικά, ή ακόμα ένα πιο τίμιο, δεν ξέρω πώς να τα βάλω.

Και τι διάλεξες να μάς πετάξεις στα μούτρα; "Βαριέμαι να τα εγκαταστήσω!" Μωρ'τι μάς λες βρε αρχηγέ του κόσμου; Ετσι ε; Βαριέσαι;

Ε, λοιπόν μάθε ότι αν εσύ βαριέσαι μία να μάς σεβαστείς, εμείς βαριόμαστε δέκα να σε διαβάζουμε! Αν βρίσκεις ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τον κόπο για μας, το ίδιο επί δέκα βρίσκουμε κι εμείς ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τον κόπο για σένα!

Χέστηκα, θα μού απαντήσεις. Γιατί έτσι κι αλλιώς, αυτή είναι η μόνη αντίδραση που σού έμαθε ο μπαμπάκας σου να έχεις απέναντι στους πάντες και τα πάντα. Και μ'αυτά τα μπαγκάζια, περνιέσαι και για περήφανη νεολαία της Ελλαδάρας, ε;

Ομως, να, εγώ την έκανα εδώ και χρόνια, από κάτι ταλαίπωρους σαν και τη μούρη σου - πάντα υπήρχανε, δεν είσαι καινούριο φαινόμενο - και ζω σ'ένα τόπο κάπως πιο ανθρώπινο. Εσύ όμως, θα μείνεις καταδικασμένος να ζήσης με τους παρόμοιούς σου, σε μια χώρα που την κάνετε κάθε μέρα όλο και πιο σκατά, με το κράτος και τους πολιτικούς που σάς αξίζουν, αφού δεν είσαστε άξιοι να στήσετε κάτι καλύτερο σαν ζωή!

Με τη σειρά μου τώρα να σού πω κι εγώ, εσένα και τη τενεκεδοφάρα σου, ειλικρινά σας βαριέμαι!

*Σύννεφο, ήταν στα σχολικά χρόνια μια άλλη ονομασία για το φατούρο. Το οποίον ήταν απανωτό σφαλιάρισμα από όλους στο σβέρκο αυτού που είχα κάνει τη μαλακία! Κάποια έθιμα θάπρεπε να διατηρηθούν. Δεν νομίζετε;


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!