Εύγε για το νέο λιμάνι της Πάτρας! Με ένα πρόβλημα…
Είναι ορκισμένοι να δουλεύουν μόνο για τα συμφέροντα των ξένων

Άκουσα από τα επίσημα στόματα ότι το νέο λιμάνι λύνει και το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών που προσπαθούσαν από το παλιό να μπουν στα πλοία για την Ιταλία και από κει για τη γερμανική γη των ονείρων τους. Και ότι ο νέος, καλύτερος φράχτης, τούς κρατάει μακρυά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάω το θέμα. Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, όντας ο ίδιος μετανάστης.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, η εισροή παράνομων από την ανατολή, λογικά δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας αλλά της Ευρώπης, αν δεχτούμε ότι η Ευρώπη έχει μόνο εξωτερικά σύνορα. Αν δεχτούμε!

Τί έχουν κάνει οι "εταίροι¨ μας; Έχουν φορτώσει στην Ελλάδα τη διαχείριση αλλά και κυρίως, τη χρηματοδότηση του προβλήματος. Τη στιγμή που τόσα άλλα οικονομικά δεινά καλείται να αντιμετωπίσει, μόνη της. Κατανοητό από μια άποψη. Ποτέ δεν είπαν ότι η Ενωμένη Ευρώπη που θέλουν να φτιάξουν θα είναι Ευρώπη της αλληλεγγύης. Μόνο Ευρώπη της οικονομικής εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους.

Αλλά, αν δεχτούμε επίσης ότι κάθε χώρα της Ευρώπης απολαμβάνει ισότιμης αυτονομίας και ελευθερίας, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί, οι ελληνικές κυβερνήσεις σ'αυτό το θέμα, έχουν επιδείξει τόσα χρόνια τέτοια δουλοπρεπή συγκατάβαση απέναντι στους "ισότιμους" εταίρους; Γιατί έχουν δεχτεί χωρίς καμιά συζήτηση ένα τέτοιο καθεστώς;

Πρόσφατα, ο 'Καβαλιέρε', χωρίς καθόλου να ενοχληθεί από δεσμεύσεις τύπου Δουβλίνο 2, μπροστά στο κύμα που τού προέκυψε από την Τυνησία στην Λαμπεντούσα, πήρε μια απλούστατη απόφαση: έδωσε χιλιάδες άδειες παραμονής (έστω και προσωρινές) στους "παράνομους" και την άλλη μέρα βρέθηκαν όλοι στα σύνορα της Γαλλίας (της οποίας η δεξιά κυβέρνηση, για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του Λε Πεν που τους ονειρεύεται για λογαριασμό της, προσποιήθηκε ότι τους εμπόδισε να μπουν…).

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα το πω, δεν είμαι ο μόνος εξ'άλλου. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει και η "περήφανη εθνικά" ελληνική κυβέρνηση, όποια και να'ναι αυτή. Δώστε τους ολονών άδειες παραμονής, πού έτσι κι αλλιώς ισχύουν για όλη την Ευρώπη και στείλτε τους αυτόματα πεσκέσι σ'αυτούς που δεν τούς θέλουν στο έδαφός τους και που φορτώνουν κάποιους άλλους που είχαν την ατυχία να βρίσκονται γεωγραφικά πιο εκτεθειμένοι στο πρόβλημα.

Για να μην το κάνετε, βλέπω ότι απλά, συμπεριφερόμενοι δουλικά απέναντι σ'αυτούς που αναγνωρίζετε σαν ισχυρούς, άσχετο για το τι μάς πουλάτε σαν παραμύθι, φοβάστε μην σάς κάνουν ντα! 'Η και ακόμη μπορεί, να αναγνωρίζετε τον τεράστιο ρόλο που παίζουν αυτοί οι δυστυχισμένοι στο να σταθεί κάπως στα πόδια της η πανάθλια οικονομία της χώρας, αλλά αφού πρόκειται για παραοικονομία και για μαύρη εργασία, δεν τολμάτε να το πείτε. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση δηλαδή, υποκρισία!

Και φτάνουμε στο παράλογο του να έρχεστε τώρα και να παινεύεστε που χαλάτε τα λεφτά του ελληνικού λαού για οχυρωματικά έργα τα οποία σε τελική ανάλυση, στρέφονται ενάντια στο συμφέρον του. Αφού όπως λέτε, αυτοί οι παράνομοι πρέπει να φύγουν απ'τη χώρα, πώς θα το κάνουν όταν βάζετε κάγκελα στο λιμάνι της Πάτρας; Όταν χαλάτε τόσο χρήμα για να τούς εμποδίσετε;

Κατά τα άλλα, εύχομαι στο Νέο λιμάνι της Πάτρας, καλό αέρι!

Υ.Γ.1 Μην πάει κανείς έξυπνος και μάς πει ότι τα έργα έγιναν για να εμποδίσουν τους παράνομους να έρθουν από την Ιταλία στην Ελλάδα... Τούς έχω ικανούς για κάτι τέτοιο, με τόσες απιθανότητες που μάς πασάρουν καθημερινά!

Υ.Γ.2 Δεν αναφέρθηκα όπως είδατε, στο κωμικό συρματόπλεγμα του Έβρου...


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!