Αυτή η χώρα είναι επικίνδυνη!
Αλλη μια αυθαίρετη και αψυχολόγητη κίνηση της Παράφρονης Εξουσίας!

Σε λίγες ώρες, το γεγονός έγινε γνωστό σε όλους. Ολη η μπλογκοελλάδα, αυτό συζητάει σήμερα. Την απίστευτη ιστορία του ανθρώπου, που κάνει μια δουλειά της προκοπής, που προσπαθεί να στήσει κάτι τις το χρήσιμο και που η άγνοια και η ανοησία της εξουσίας, τού τα γκρεμίζει όλα σε λίγες στιγμές!

Ο άνθρωπος έφτιαξε ένα κατάλογο ελληνικών blog και sites. Κι έβαζε, χωρισμένες σε κατηγορίες ανά θέμα, τις διευθύνσεις όσων τού δήλωναν το blog τους. Είχα δώσει κι εγώ δυο-τρία και μπορώ να πω ότι έμενα ευχαριστημένος από την κίνηση που μού έφερνε. Από δίπλα, έβαλε και ένα RSS feed. Σαν κι αυτά που βλέπουμε παντού, σαν κι αυτά που έχω κι εγώ εδώ δίπλα. Και πέρναγαν σε δυο γραμμές, λίγα απ'αυτά που έγραφαν αυτοί που το τροφοδοτούσαν.

Ενα "δημόσιο πρόσωπο" (θα μπορούσε κάποιος από τους σχετικούς μ'αυτά, να μάς δώσει τον νομικό ορισμό του δημόσιου προσώπου, πληζ;), θεώρησε ότι θίχτηκε από κάτι που έγραφε γι'αυτόν, ένα απ'αυτά τα blog. Και, τόσο ένιωθε κι αυτό το ούφο, έπιασε να βαράει το σαμάρι! Πάει και ρίχνει και μια μήνυση. Σε ποιόν; Στον άνθρωπο που φιλοξένησε το feed! Και όχι σ'αυτόν που έγραψε!

Εδώ, επιτρέψτε μου ν'ανοίξω μια παρένθεση. Τον πραγματικό υπεύθυνο των γραπτών, είναι πολύ πιθανόν ότι δεν μπορεί να τον γνωρίζει. Και δεν αποκλείεται να μην τον βρει ποτέ. Για τον απλούστατο λόγο ότι εδώ είναι ιντερνετ, δεν είναι παίξε-γέλασε! Σε αντίθεση με το τι παραμύθια ψαρωτικά μάς πουλάνε κατά καιρούς, άμα ξέρεις τι κάνεις, στο ιντερνετ είσαι ανώνυμος των ανωνύμων! Αλλά και έτσι να μην πας, και μόνο το ν'ανοίξεις ένα blog στον blogger, για παράδειγμα, φτάνει να σού εξασφαλίσει την ανωνυμία και να μείνεις εντελώς στο απυρόβλητο, σε τέτοιες υποθέσεις. Για τον απλούστατο λόγο ότι στον blogger, δηλώνεσαι εντελώς ανώνυμα, τα γραπτά σου βρίσκονται σε κάποιο server στα βάθη της Αμερικής και κανείς δεν μπορεί να βρεί την προέλευση ενός post. Επιπλέον, οι ελληνικές νομοθεσίες δεν έχουν καμιά πέραση εκεί κάτω. Και εκτός κι αν πρόκειται για πολύ χοντρή υπόθεση που θα μπλέκουν μέσα μεγάλα συμφέροντα (σε επίπεδο κρατών, ίσως), κανείς σ'αυτό τον τεράστιο λαβύρινθο, δεν πρόκειται ν'ασχοληθεί με τέτοιες ασήμαντες υποθέσεις. Βάλε κι από πάνω ότι τα γραπτά, είναι σε ακατανόητη για τους απ'εκεί, γλώσσα και καταλαβαίνεις ότι δεν πας μακριά! (δείτε κι ένα σχετικό κομμάτι για την ανωνυμία και τη νομοθεσία στο ιντερνετ).

Τριτοκοσμικά

Εκείνο που εμένα με σοκάρει σε απίθανο βαθμό, είναι η ευκολία και η επιπολαιότητα με την οποία κινούνται οι μηχανισμοί καταστολής και καταστροφής ανθρώπινων ζωών! Και η βαρβαρότητα που δείχνουν όταν "εκτελούν τις εντολές"!

Επειδή κάποιος ισχυρίστηκε κάτι, ο,τιδήποτε και με μόνο αποδεικτικό στοιχείο το λόγο του, ξεμπαρκάρουν στο χώρο ενός ανθρώπου, τού καταστρέφουν τη δουλειά του, τον διασύρουν στο περιβάλλον του, τον σέρνουν στα τμήματα αλυσοδεμένο σαν τον χειρότερο εγκληματία, τον κρατούν ολονύχτιο, τον φακελώνουν τον... και'γω δεν ξέρω τι άλλο κι όλα αυτά, με μόνο στοιχείο το "κάποιος είπε ότι"!

Φυσικά, είναι τόσο γελοίο το όλο στήσιμο που ο άνθρωπος θα βγει πανηγυρικά αθώος. Αλλά τι να το κάνει; Η ζημιά θα έχει γίνει!

Τίποτε δεν σκέφτονται, βάζουν το κεφάλι κάτω κι όποιον πάρει ο χάρος. Φυσικά, η υπόθεση, για μια ακόμη φορά, θα κάνει όλο τον κόσμο να γελάει με τις ηλιθιότητες της Ελλάδας. Της αστείρευτης Ελλάδας! Και αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν προσληφθεί σαν υπηρεσιακοί υπεύθυνοι διασυρμού και γελοιοποίησης της Ελλάδας, τότε εγώ πρώτος λέω, άξιος ο μισθός τους! Αν όμως η Ελλάδα θέλει να μιμηθεί τις επαγγελματικές χώρες, πρέπει να κάνει και μια προσπάθεια να μάθει και πώς λειτουργούν αυτές!

Επειδή δεν έχω δει ποτέ κάποιον που περνάει τέτοια διαδικασία, να ξαναγυρίζει στην πρότερη κατάστασή του, επειδή όλα τα δικαστήρια του κόσμου να σε αθωώνουν, η ρετσινιά μένει ανεξίτηλη, επειδή ποτέ γι αυτούς τους ανθρώπους η ζωή δεν είναι πια η ίδια, γιαυτό και έχουν θεσπιστεί οι αποζημιώσεις. Κάναμε λάθος, σού ρημάξαμε τη ζωή, ζητούμε συγγνώμη και έμπρακτα. Κι επειδή στις κοινωνίες μας το μόνο που έχει μια αληθινή αξία είναι το χρήμα, οι φταίχτες πληρώνουν τα λάθη τους μ'αυτό. Ακόμα κι αν είναι κράτη, ακόμα κι αν είναι η δικαιοσύνη! Και η ζημιά που έπαθε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, εκτιμάται σε εκατομμύρια. Σε πολλά εκατομμύρια!

XXX

Και θα ήθελα να τού θυμίσω ότι αν σού πουλάνε αυτό το πράμα για Ευρωπαϊκή Χώρα, πρέπει να μπορούν να το κρατάνε το μαγαζί τους στο ύψος μιας Ευρωπαϊκής Χώρας!

Οσο για τον άλλο, τον θιγμένο, αν όντως έχει πάθει ζημιά από τα γραφτά κάποιου, ας ψάξει να βρει τον πραγματικό υπεύθυνο. Κι ας αποσύρει πάραυτα, την ανόητη μήνυσή του!

Πρόκειται για την υπόθεση του blogme.gr. Το banner είναι από την magica .

Update:
Αντιγράφω από το blog της Raffinata, μια πρόταση που την βρίσκω πολύ σωστή:

Πρόταση Διαμαρτυρίας

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, να πούμε το δικό μας ΟΧΙ στη λογοκρισία.

Ας γράψει κάποιος ένα κείμενο στα ελληνικά και στα αγγλικά, σχετικά μ' όσα "απίθανα" συνέβησαν . Να το ανεβάσουμε όλοι, με τον ίδιο τίτλο, την ίδια μέρα.

Να γίνει γνωστό το θέμα, να δουν διεθνώς τα ρεζιλίκια μας!!!

 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!