Κατάπτυστοι!
Να προσέχετε μη μπλεχτήτε, όταν πηγαίνετε στην Ελλάδα! Είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, μια κανονική Μπανανία!

Είναι να σου σηκώνεται η τρίχα. Αν και από τόσα πούχουμε πια δει, ούτε αυτό δε γίνεται. Διαβάζω και φρίττω:

1. στην Πάτρα συλλαμβάνονται δυο 15χρονα και με χειροπέδες οδηγούνται στο τμήμα, όπου έφαγαν και το μπερντάχι τους, επειδή ΕΚΑΝΑΝ SCATEBOARD ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!

2. στη Θεσσαλονίκη επί δεκαετία ολόκληρη, δίκαζαν Αλβανούς που δεν γνώριζαν ελληνικά, χρησιμοποιώντας μια "διερμηνέα" που με τη σειρά της δε γνώριζε αλβανικά!!! Ηταν γραμμένη στη λίστα των διερμηνέων, σαν γνώστης της βουλγαρικής και της γιουγκοσλαβικής γλώσσας (τι είναι πάλι αυτή η "γιουγκοσλαβική" γλώσσα; Ανθρωποι υποτίθεται μορφωμένοι, όπως οι δικαστές, δέχονται τέτοιες τερατώδεις ανοησίες, αδιαμαρτύρητα;)

Είδαν κι απόειδαν οι ταλαίπωροι Αλβανοί, κατέφυγαν στο Συνήγορο του Πολίτη της χώρας τους. Εγινε ντόρος. Ηρθε κι ένα αλβανικό κανάλι και την έβγαλε στο γυαλί, αυτήν την κυρία, ανίκανη να αρθρώσει λέξη στα αλβανικά. Αναγκάστηκε το δικαστικό συμβούλιο, αυτό που σε κάθε ευκαιρία δείχνει την προσήλωσή του στους τύπους και τα πρωτόκολλα, να πάρει θέση. Και τι είπε; Οτι τελικά δεν υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα, αφού αυτή η κυρία δεν κατάθετε ψέμματα, απλώς ανακρίβειες! Και ότι αυτήν χρησιμοποιούσαν, γιατί ήταν η πιο πρόχειρη, όταν προέκυπτε η ανάγκη! Συγγνώμη, αυτή η τακτική και χωρίς καμιά αντίρρηση, λέγεται "συνοπτικές διαδικασίες" και σκοντάφτει αυτόματα στο Χάρτη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!

Μου μένει όμως η απορία: κανονικά οι κατηγορούμενοι (εν προκειμένω οι Αλβανοί), έχουν μαζί τους και κάποιους, πληρωμένους ή διορισμένους δικηγόρους. Αυτοί, ποτέ δεν ενοχλήθηκαν από το σκηνικό;

Αλλά δεν είναι μοναδικό κρούσμα. Γνωρίζω πολύ προσωπικά, την περίπτωση μιας κυρίας, που την βαραίνουν πολλές κατηγορίες ψευδορκίας, απάτης και πλαστογραφίας και η οποία λυμαίνεται με τα ίδια ανύπαρκτα προσόντα (και με πλαστά "διπλώματα"), εδώ και χρόνια, τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. Μόνο που η ειδικότητά της, ίσως λόγω καλής πρακτικής εξάσκησης, είναι ελαφρά διαφορετική: γραφολόγος! Γύρευε πόσους ταλαίπωρους έχει κάψει, με τις "εμπειρογνωμοσύνες" της. Εκτός και αν πια προβιβάστηκε στη θέση του δικαστή!

Να το ξέρετε, στην Ελλάδα της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύετε να σας μπλέξουν σε ιστορίες. Ανθρωποι ανίκανοι και κομπλεξικοί, όλο αυτό το κηφηναριό που στελεχώνει τον περίφημο "κρατικό μηχανισμό", από το ύψος του πόστου τους, έχουν καθημερινή τροφή τους, το πέρασμα εξουσίας στον ανυπεράσπιστο φουκαρά που βρέθηκε στο διάβα τους. Ζούνε ψάχνοντας την ευκαιρία. Και η παραμικρή επαφή μαζί τους, είναι αρκετή για να πυροδοτηθούν. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές και για τους πιο γελοίους λόγους. Ο κανόνας είναι: ποτέ μην εντυπωσιάζεστε από το "τσαμπουκαλίκι" του όργανου ή του εκπρόσωπου του κράτους. Ορθώστε το παράστημα και διεκδικήστε το δικαίωμά σας. Αν μάλιστα έχετε και "ελληνικά χαρτιά", τόσο το καλύτερο. Πάντα γλύτωσα χάρις την ψυχραιμία και την καλή γνώση της νομοθεσίας, που πάντα έβαζα ασπίδα μου, από την πρώτη στιγμή! Αν αυτό δεν το καταφέρνετε, τότε, να μην περιμένετε να βρείτε το δίκιο σας, όπως αφελώς νομίζετε ότι θα γίνει. Ολα λειτουργούν στο περίπου!

Ολο λέω ότι κάποτε πρέπει να πάρουμε τη μεγάλη σκούπα και ν'αρχίσουμε το καθάρισμα. Στο κάτω κάτω, αυτή η χώρα ανήκει και σε μάς. Το πρόβλημα είναι ότι μετά, θα μας φάει η μοναξιά. Δεν θάχει μείνει κανείς! Αστο λοιπόν. Κάτσε εδώ στην εξορία κι άστους αυτούς να ρημάζουν και να σαπίζουν τη χώρα σου. Και ζήσε με τον καημό σου, γιατί απ'την Ελλάδα, μόνο αυτός σου έμεινε!

Υ.Γ. Διαβάστε περισσότερα, εδώ και εδώ.


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!