Παρασκευαΐδη το ανάγνωσμα
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει…

Οσο βάστηξε η μπόρα με τα σκάνδαλά τους, πονηρά πονηρά, τραβήχτηκε στη σκιά. Τώρα που το θέμα σχεδόν ξεχάστηκε - ο περήφανος Ελληνας έχει μνήμη της πλάκας - νάτος πάλι στο κλαρί. Να ορίζει και να καθορίζει, όπως καλό του φαίνεται, νομίζοντας ότι τον παίρνει ν'ανακατεύεται σε όλα.

Βρήκε λοιπόν κόσμο, χτες στους Αμπελόκηπους και δεν έχασε την ευκαιρία να τους πει πώς έχουν τα πράγματα. Το ότι Γάλλοι και οι Ολλανδοί καταψήφισαν το "Σύνταγμα" «αποτελεί μία έντονη διαμαρυρία απέναντι στη δημιουργία κοινωνιών με κοινωνική αδικία, κοινωνιών που δεν έχουν θεό…».

Ακούστε λοιπόν, φίλοι μας Γάλλοι: αν δεν πήρατε χαμπάρι γιατί ψηφίσατε "όχι", σας το εξηγεί ο φωστήρας μας. Αυτός τα έχει όλα καλά μελετήσει από παλιά, δεν έχανε την ώρα του να κυνηγάει δικτατορίες και τέτοια. Μάθετε λοιπόν γιατί είπατε όχι στο "Σύνταγμα" της Μαφίας των Βρυξελλών. Οταν είχε στείλει στην Ευρώπη, τη Μαριέττα Γιαννάκου, να ζητήσει ν'αναφέρονται ρητά στο κείμενο αυτό, τα περί χριστιανικής πολιτιστικής ταυτότητας της Ευρώπης, αυτοί δεν έδωσαν σημασία. Γιαυτό κι εσείς τους μαυρίσατε! Μην σας παρασύρουν οι άθεοι αναλυτές! Μην σας παραμυθιάζουν ότι σας πείραξε το ένα και το άλλο, μέσα σ'αυτό το "Σύνταγμα". Εσείς γι'αυτό το καταψηφίσατε. Αλλά παρηγορηθείτε, άπιστοι σχισματικοί Λατίνοι. Ενα-δυο τέτοια να κάνετε ακόμα και θα έχετε και σεις δικαίωμα στο "σε πάω δικέ μου"!

Ν'αφήσει τα όνειρα για την πολιτική, ο εξουσιομανής Χ. Παρασκευαΐδης και να κάτσει στα καντήλια του, μην αρχίσουμε και τα κατεβάζουμε εμείς!

Αλλά η παρέα ξαναχτυπά την ίδια μέρα. Ο Στέφανος Μάνος - τι μύγα τον τσίμπησε κι αυτόν - προτείνει να διακοπεί η μισθοδοσία των ιερέων. Υπερσύμφωνοι, αν και καλύτερα να κάναμε πιο ρεαλιστικές προτάσεις. Βγαίνει ο Ανθιμος της Θεσσαλονίκης και σου τον περιλαμβάνει για τα εξ'αμάξης. Μεταξύ των άλλων λέει: «Ναι, να διακοπή η μισθοδοσία του ιερού κλήρου, εάν επιμένετε. Υπό έναν όμως απαράβατο όρο. Το ελληνικό κράτος να επιστρέψη στην Εκκλησία της Ελλάδος όλη την περιουσία που πήρε με οποιοδήποτε τρόπο από το 1850 μέχρι σήμερα».

Δηλαδή κε Ανθιμε, που τη βρήκε η εκκλησία σας την περιουσία πριν το 1850; Πως την έφτιαξε; Τότε που ο ελληνικός λαός - ο λαός λέω, όχι οι υπόλοιποι - πέρναγε πείνα ανείπωτη, του παπά το ράσο φούσκωνε όλο και πιο πολύ. Από μάσα και φλουριά. Που τα βρήκε η "Εκκλησία της Ελλάδος" και μας έφτιαξε και περιουσία; Κάνοντας αντίσταση στους Τούρκους; Αλλά στο κάτω κάτω, το κράτος δεν έκανε άλλο από να σας επιβάλλει τις δικές σας θεωρείες. Ο έχων δυο χιτώνας και τα λοιπά. Ακόμα και με τον ένα, σήμερα πάλι ζάπλουτοι είστε! Ευτυχώς τα χάλια σας, έχουν γραφτεί στον αιώνα τον άπαντα, όχι σε ιστορίες-παραμύθια, απ'αυτές που θέλετε να παπαγαλίζουν τα ελληνόπουλα, στα δημόσια αποβλακωτήρια, αλλά ανεξίτηλα σε αρχεία που δεν σβήνει καμιά δύναμη: το δημοτικό τραγούδι και η παροιμία, σάς θυμούνται καλά! Και μαζί τους κι εμείς!

Μήπως θέλετε ν'αρχίσω;


 


Ἐν ἀρχῄ ἤν τό Χάος…


Ο άλλος λέει ότι τα UFO
είναι οι πανάρχαιοι Ελληνες
που γυρίζουν από τα διαπλανητικά τους ταξίδια…

 

…καί ἐγένετο blog!